Китайський мільярдер пожертвував на добродійність всі свої кошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський мільярдер пожертвував на добродійність всі свої кошти

Казна та Політика
5498
Китайський мільярдер Ю Пеннянь, який заробив 8,2 мільярди юанів (1,2 мільярди доларів) на ринку нерухомості, вирішив передати всі свої кошти на добродійність.
Про це пише China Daily. 88-річний магнат висловив надію на те, що його рішення послужить прикладом для інших багатих людей КНР.
Завдяки своєму пожертвуванню Ю Пеннянь, який передав кошти в однойменний фонд, став найбільшим філантропом в історії Китаю.
Більша частина пожертвувань із фонду йде на проекти в охороні здоров'я, освіті та ліквідації наслідків стихійних лих. Зокрема, фонд уже оплатив операції з видалення катаракти 150 тисячам чоловік і побудував кілька шкіл у бідних сільських районах заходу країни.
У списку Hurun Rich List, ранжиручих найзаможніших людей Китаю, Ю Пеннянь в 2009 році перебував тільки на 432-му місці. На той час, він уже пожертвував велику частину своїх грошей. Ю заявив, що його статок - усього лише крапля в море в порівнянні з коштами всіх китайських мільярдерів.
Ю Пеннянь створив свій статок з нуля. Він заявив, що його прагнення допомагати бідним зросло з тих труднощів, які супроводжували його в молодості. "Мені подобається допомагати бідним, оскільки я сам був таким і відмінно розумію їх розпачливе становище", - сказав філантроп.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас