Сенат США: Керівництво Goldman Sachs було раде кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США: Керівництво Goldman Sachs було раде кризі

Казна та Політика
370
Керівництво інвестиційного банку Goldman Sachs було раде настанню кризи і обвалу цін на нерухомість. Про це стало відомо на засіданні підкомітету Сенату США.
Сенаторам стало відомо про електронне листування топ-менеджерів банку Goldman Sachs, в якому вони хваляться доходами, що різко виросли. Як з'ясувалося, тільки за один день компанія заробила 50 мільйонів доларів на падінні цін на нерухомість, повідомляє РБК з посиланням на ВВС.
Все це не відповідає колишнім заявам керівників Goldman Sachs про те, що банк сильно програв в результаті обвалу ринку.
За словами голови сенатського підкомітету Карла Левіна, такі банки, як Goldman Sachs, були особисто зацікавлені в застосуванні ризикованих схем.
Нагадаємо, 16 квітня 2010р. Комісія США з цінних паперів і бірж (SEC) подала до суду на інвестбанк, звинувативши його в шахрайстві з цінними паперами. В центрі уваги регулятора був фінансовий інструмент під назвою Abacus 2007-AC1, структурований банком і проданий кільком інвесторам, зокрема, німецькому банку IKB Deutsche Industriebank. Даний фінансовий продукт був забезпечений пулом іпотечних паперів категорії subprime і був виведений на ринок якраз, коли американський сектор subprime-іпотеки почав подавати перші ознаки неминучого обвалу. В результаті, через вісім місяців після продажі Abacus інвесторам, даний актив практично повністю знецінився - 99% паперів, що входили в іпотечний пул, зіткнулися зі зниженням рейтингу.
Комісія звинувачує Goldman Sachs і одного з його віце-президентів Ф.Турре в тому, що вони навмисно приховали від інвесторів інформацію про конфлікт інтересів, що лежав в основі "токсичного" деривативу. За даними SEC, у відборі іпотечних паперів для Abacus найбезпосереднішу участь приймав відомий хедж-фонд Paulson & Co., про що Goldman Sachs умовчав в проспекті емісі. Goldman Sachs категорично не визнає своєї провини, стверджуючи, що не обдурював клієнтів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас