В Австрії проходять президентські вибори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австрії проходять президентські вибори

Казна та Політика
171
В Австрії проходять вибори президента. Згідно з даними опитувань громадської думки, перемогу на них, швидше за все, отримає 71-річний Хайнц Фішер, який займає цей пост зараз. Він представляє соціал-демократичну партію. Політик може набрати до 70% голосів за підсумками голосування, передає РБК з посиланням на радіостанцію "Маяк".
Його найближча суперниця, 51-річна Барбара Розенкранц, за даними соціологічних досліджень, займе друге місце. Їй прогнозують до 22% голосів виборців. Б.Розенкранц є кандидатом від Австрійської партії свободи. Вона виступає за посилення контролю над імміграцією, посилення боротьби зі злочинністю і підтримку сім'ї. Партію іноді називають "євронаціоналістичною", оскільки багато її членів виступають проти перебування країни в Європейському союзі.
Третю позицію, згідно з соцопитуваннями, отримає кандидат від Християнської партії Рудольф Герінг.
У післявоєнній історії Австрії вибори президента країни проводяться вже 12-й раз.
Тим часом в Угорщині сьогодні проходить другий тур парламентських виборів. Перемогу прогнозують опозиційній правоконсервативній партії ФІДЕС - Угорський громадянський союз. Після першого туру, що відбувся 11-го квітня, стало ясно, що новий уряд країни буде однопартійним і що його, швидше за все, очолить лідер партії Віктор Орбан, який вже займав пост прем'єра в 1998-2002 роках.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас