Франція: ЄС і МВФ виділять Греції 60 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція: ЄС і МВФ виділять Греції 60 млрд дол.

Казна та Політика
365
Міністр економіки Франції Крістін Лагард заявила, що ЄС і МВФ виділяють фінансову допомогу Греції в розмірі 60 млрд дол. для стабілізації курсу євро, повідомляє ВВС.
Раніше, сьогодні керуючий директор Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан заявив, що МВФ готовий відгукнутися на прохання Греції про виділення їй фінансової допомоги. Глава МВФ підкреслив, що його організація протягом декількох тижнів надавала консультативну допомогу Греції, а останні кілька днів група експертів МВФ обговорювала в Афінах умови возможного надання кредиту.
Раніше прем'єр-міністр Греції Георгос Папандреу попросив привести в дію механізм фінансової допомоги, узгоджений ЄС і МВФ на випадок погіршення економічної ситуації в Греції.
Аналітики підкреслюють що, хоча це прохання з боку Греції не було несподіваним, невизначеності залишаються.
Нагадаємо, у четвер, 22 квітня, були оприлюднені показники грецької економіки, що свідчать про більш великий, ніж очікувалося, бюджетний дефіцит країни, що склав 13,6%.
Відзначимо, Георгос Папандреу має намір відправитися до Вашингтона на зустріч з керівництвом МВФ. Грецькому прем'єру належить обговорити умови кредиту, в тому числі - вимоги фонду до економічної політики країни. Греції належить ухвалити непрості рішення зі скорочення державних витрат і підвищення податків.
Нагадаємо, в середині квітня міністри фінансів 16 країн єврозони домовилися надати Греції 30 млрд євро в якості екстреної допомоги, якщо Греція про це попросить. Тоді мова йшла про трирічну програму фінансування зі ставкою 5%, засновану на розрахунках МВФ.
Борги Греції досягли 300 млрд євро. Тільки в цьому році, щоб розплачуватися по боргах, країна повинна позичити 54 млрд євро.
Тим часом скорочення бюджетних витрат, введені грецьким урядом, зустріли серйозний опір в країні. У четвер десятки тисяч державних службовців влаштували страйк на знак протесту проти заходів економії. Акції протесту пройшли в столиці країни недалеко від будівлі, де МВФ і Європейський центробанк обговорювали деталі фінансової допомоги Греції.
У той же час, міністри фінансів країн G20, що зібрались у Вашингтоні обговорити пост-кризову фінансову інфраструктуру, замість цього сконцентрувалися на проблемах Греції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас