Янукович заявив, що ПДВ знизять до 17% вже найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович заявив, що ПДВ знизять до 17% вже найближчим часом

494
Президент України Віктор Янукович заявив, що в найближчій перспективі буде істотно понижено тиск на бізнес, зокрема, "вже найближчим часом" ставка податку на додану вартість буде понижена з 20 до 17%. Про це глава держави заявив, виступаючи на з'їзді Партії регіонів у Києві.
В той же час В. Янукович заявив, що ситуація в економіці поки не дозволяє зараз переглянути ставки податків і зборів, але в перспективі вони будуть знижені.
"Що стосується податкового навантаження, говоритимемо відверто: поки що ситуація в економіці не дозволяє нам переглянути розміри податків і зборів. Але ми це робитимемо найближчим часом", - сказав він.
Крім того, глава держави висловився за необхідність проведення реформи в банківській сфері з врахуванням європейського досвіду і рекомендацій країн "Великої двадцятки". "Банківська реформа повинна вирішити двоєдине завдання – гарантувати здешевлення кредитних ресурсів економіки і зменшення ризиків виникнення фінансових криз", - підкреслив президент.
В.Янукович також відзначив необхідність реформування системи державних фінансів. Зокрема, він відзначив, що вже наступного року необхідно перейти на вживання програмно-цільового методу в бюджетному процесі і середньострокового планування витрат державного бюджету.
Він також висловився за поступове нарощування інвестиційної складової державного бюджету. "До 2012 року інвестиції маютьскладати не менше 15% бюджетних витрат", - підкреслив В.Янукович.
За його словами, пріоритетними сферами для державних капіталовкладень повинні стати інфраструктура, наукоємке виробництво і стимулювання інвестицій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас