Fitch: Вулкан не вплине на рейтинги операцій структурованого фінансування по авіаційній галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Вулкан не вплине на рейтинги операцій структурованого фінансування по авіаційній галузі

189
Нещодавні безпрецедентні перебої з повітряним сполученням в Європі, викликані хмарою вулканічного попелу, як очікується, не зроблять впливу на рейтинги операцій структурованого фінансування, пов'язаних з авіаційною галуззю. Про це йдеться в повідомленні міжнародного рейтингового агентства Fitch. Раніше агентство повідомляло, що, хоча така надзвичайна ситуація підсилила економічний тиск на європейську авіаційну галузь, що відчуває складнощі, навряд чи це призведе до катастрофічних економічних наслідків для найбільших європейських авіаперевізників.
В США Fitch рейтингує 21 операцію сек’юритизації по комерційній авіаційній галузі. Вісім з них є операціями EETC (по сертифікатах кредитування придбання устаткування), які підтримуються авіаперевізниками, що базуються в США. Авіаперевізники із США були значно менше схильні до перебоїв з повітряним сполученням, тому вплив на їх фінансову позицію значно менший і порівнянний з перебоями при великих ураганах. Як наслідок, очікується, що рейтинги операцій EETC із США залишаться стабільними. Fitch також рейтингує 13 операцій сек’юритизації по комерційному операційному лізингу із США. Ці операції підтримуються за рахунок лізингу, що надається авіакомпаніям по всьому світу, і можуть мати помітні рівні концентрації по європейських авіаперевізниках.
"В світлі очікуваної відносної стабільності позицій кредитоспроможності у більшості авіаперевізників, а також зважаючи на консервативні допущення стосовно кредитоспроможності авіакомпаній і частоти дефолтів, вже врахованих при аналізі цих операцій, Fitch не чекає, що надзвичайна ситуація може безпосередньо викликати негативні рейтингові дії з операцій структурованого фінансування", - відзначає Бредлі Сол, директор в аналітичній групі Fitch з цінних паперів США, забезпечених активами.
За словами Б.Сола, основна частина рейтингів операцій операційного лізингу із США раніше вже була знижена до стресових категорій, що також обмежує потенційний подальший вплив на рейтинги.
Зважаючи на стабільну кредитоспроможність найбільших європейських авіаперевізників Fitch не чекає проведення негативних рейтингових дій стосовно трьох операцій структурованого фінансування з авіаційної галузі, які агентство рейтингує в Європі. Дві з них - це операції EETC (FRANS 2003 plc, Iberbond 2004 plc), які тісно зв'язали з кредитоспроможністю провідних авіаперевізників Air France і Iberia. Третя операція, Da Vinci Synthetic plc, є синтетичною операцією, базисним активом по якій є портфель кредитів на придбання літаків, наданих найбільшим авіакомпаніям по всьому світу.
Аналогічним чином, Fitch не чекає, що перебої в повітряному сполученні вплинуть на рейтинги 186 синтетичних глобальних CDO, які рейтингує Fitch, з прив'язкою до низки структур з авіаційної галузі. І це незважаючи на істотну схильність до кредитних дефолтних свопів, пов'язаних з авіакомпаніями, по низці цих операцій. Те ж саме стосується деяких структурних CDO, які можуть бути схильні до операцій ABS по лізингу повітряних суден або EETC.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас