Експерт: Квітневе доповнення до газового контракту є його невід'ємною частиною і може бути анульоване через арбітраж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Квітневе доповнення до газового контракту є його невід'ємною частиною і може бути анульоване через арбітраж

Енергетика
314
Доповнення до газового контракту від 19 січня 2009 року про купівлю-продаж газу ЗАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" з юридичної точки зору є невід'ємною частиною контракту і може бути анульоване лише через арбітраж. Про це заявив адвокат, управляючий партнер ЮФ "Ільяшев і Партнери" Михайло Ільяшев.
"З точки зору юридичної техніки, краще, коли є окрема фраза (у документі – ред.), що дана додаткова угода є невід'ємною частиною договору, проте в даному доповненні це вказано в його назві. Я думаю, що будь-який арбітраж визнає, що ця угода є додатковою частиною контракту. Разом з цим, це доповнення, якщо виникне відповідна ситуація, може бути скасоване, проте лише через арбітраж", - заявив М.Ільяшев.
При цьому експерт підкреслив, що доповнення до контракту є окремим документом, не пов'язаним з іншими, окрім контракту, двосторонніми угодами.
"Якщо ця додаткова угода укладена, природно, вона розглядатиметься у відриві від угоди щодо Чорноморського флоту, авіабудування й інших документів, які можуть бути підписані в майбутньому", - відзначив адвокат.
Як повідомлялося, 21 квітня в Харкові під час робочого візиту Президента РФ Дмитра Медвєдєва в Україну були підписані доповнення до контракту на постачання природного газу між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" від 19 січня 2009 року.
Згідно з доповненнями, платежі за газ НАК "Нафтогаз України" здійснюватиме із знижкою на величину зниження експортного мита при постачаннях газу до України, яка встановлюється Урядом РФ.
Як очікується, зниження складе 100 дол. за тис. куб. м газу, але не більше 30% від ціни газу, і поширюватиметься на об'єми постачань 30 млрд. куб. м в 2010 році, і 40 млрд. куб. м - в подальші роки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас