Греція попросила Європу і МВФ дати їй обіцяні гроші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція попросила Європу і МВФ дати їй обіцяні гроші

517
Прем'єр-міністр Греції Георгиос Папандреу офіційно звернувся до Євросоюзу і МВФ з проханням надати країні фінансову допомогу, повідомило агентство Reuters.
"Украй необхідно, щоб ми попросили запустити механізм фінансової підтримки", - наводить агентство слова глави грецького кабміну, сказані під час його поїздки на острів Кастелорізо в Егейському морі. "Звертатися з офіційним проханням - питання національної необхідності", - цитує Папандреу агентство Bloomberg.
Нагадаємо, раніше в квітні країни-члени єврозони погодили параметри фінансової підтримки Греції і заявили про готовність надати країні двосторонні кредити на суму 30 млрд євро на термін 3 роки під 5% річних. Це істотно нижче поточних умов, по яких Греція може залучити фінансування на міжнародних фінансових ринках. Ще 15 млрд євро готовий надати Міжнародний валютний фонд.
Заява прем'єр-міністра Греції прозвучала незабаром після значимих новин про стан економіки балканської країни. Так, агентство Moody's вчора знизило суверенний рейтинг Греції з рівня "А2" до "А3" і поставило його на перегляд з можливістю пониження. Окрім цього, напередодні статистичне відомство ЄС Eurostat опублікувало уточнені дані про дефіцит бюджету Греції: у 2009 році він склав 13,6% ВВП. Це помітно більше, ніж повідомляла у минулому Єврокомісія (12,7% ВВП). Раніше рейтинг Греції знизило агентство Fitch.
Згідно з повідомленням Eurostat, Греція посіла друге місце в Євросоюзі за відношенням розміру дефіциту до ВВП. Перше місце в цьому рейтингу зайняла Ірландія з 14,3%.
Греція стоїть на порозі дефолту, зіткнувшись з рекордним обсягом держборгу, який перевищує 294 млрд євро, і величезним дефіцитом бюджету. Аби поліпшити своє фінансове становище, країна неодноразово випускала облігації, які мали дуже високий попит на ринку.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас