Євросоюз закликає G-20 вивчити вплив ринку CDS на ставки по суверенних облігаціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз закликає G-20 вивчити вплив ринку CDS на ставки по суверенних облігаціях

209
Європейський союз звернеться із закликом до групи G-20, щоб та провела розслідування того, як ринок суверенних кредитних дефолтних свопів вплинув на ставки по держоблігаціях в світлі грецької боргової кризи.
Раді з фінансової стабільності, групі, створеній G-20 для відстеження глобальних фінансових тенденцій, треба "уважно вивчити роль", яку так звані "голі" CDS, які створюють самостійний ринок, без прив'язки до самих облігацій, надають на ринок ліквідності державні облігації. Про це йдеться в порядку денному, підготовленому лідерами ЄС для саміту міністрів фінансів країн G-20, який пройде у Вашингтоні.
Німецький канцлер Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі закликали до обмежень на спекуляції з суверенними CDS, які багато хто винить за загострення фінансової кризи в Греції. Дефолтні свопи по грецьких урядових облігаціях зросли до рекордних 522,5 базисних пунктів на сьогоднішніх торгах.
"Похідні фінансові інструменти відіграють важливу роль в економіці, але вони також можуть становити серйозну загрозу, особливо це стосується кредитних дефолтних свопів, - йдеться в заяві, підготовленій чиновниками міністерств фінансів європейських країн, Європейського центрального банку і Єврокомісії. - ЄС перебуває в процесі вивчення ситуації на ринках CDS і серйозно розглядатиме необхідність додаткових заходів їх обмеження".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас