Мінпаливенерго вирішило приєднати "Нафтогазмережі" до "Газу України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго вирішило приєднати "Нафтогазмережі" до "Газу України"

Енергетика
428
Міністерство палива і енергетики вирішило припинити діяльність дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" "Нафтогазмережі" шляхом приєднання його до дочірньої компанії "Газ України". Про це йдеться в наказі Мінпаливенерго №141/1 від 13 квітня.
"Припинити діяльність дочірнього підприємства "Нафтогазмережі" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" шляхом його реорганізації - приєднання до дочірньої компанії "Газ України" Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", - йдеться в наказі.
Мінпаливенерго визначила "Газ України" правонаступником всіх прав і зобов'язань "Нафтогазмереж" і створила комісію з ліквідації підприємства на чолі з директором "Газа України" Сергієм Зубовим.
Остаточний термін ліквідації "Нафтогазмереж" визначено до 1 грудня 2010 року.
Як повідомлялося, в кінці січня Національна комісія регулювання електроенергетики видала "Нафтогазмережам" ліцензію строком на 5 років на постачання 2 млрд. куб. м газу/рік за нерегульованим тарифом, а в лютому підприємство почало постачання природного газу промисловим споживачам (в основному дрібним і середнім підприємствам).
Дія ліцензії не поширюється на Вінницьку і Чернівецьку області, де компанія здійснює постачання за регульованим тарифом.
Постановою №775 від 10 червня 2009 року Кабмін вирішив передати газорозподільні мережі 43 підприємств з газопостачання і газифікації (облгазів), що перебувають у власності держави, на баланс одного з дочірніх підприємств "Нафтогазу".
З цією метою НАК створив компанію "Нафтогазмережі", але потім 25 грудня Президент Віктор Ющенко припинив дію даної постанови уряду.
Більшість газорозподільних мереж в Україні перебувають у власності держави і експлуатуються облгазами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас