Японія планує постачання австралійської пшениці в Азію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія планує постачання австралійської пшениці в Азію

Аграрний ринок
178
За інформацією агентства Bloomberg, найбільший зерновий трейдер Японії - компанія Sumitomo Corp. заявила про те, що в поточному сезоні почне здійснювати постачання пшениці походженням з Австралії на ринок азіатських країн (зокрема до Індонезії, Таїланду, Малайзії, В'єтнаму, Південної Кореї, Тайваню і Філіппін). Всього планується реалізувати 700 тис. тонн даної продукції, при цьому до 2013 р. показник може бути подвоєний.
Причиною, через яку японські компанії Sumitomo, Itochu Corp. і Marubeni Corp. почали переходити на нові ринки збуту, аналітики називають зменшення споживання пшениці в самій країні (унаслідок старіння нації). Разом з цим, увагу посередника привернув збільшений попит з боку інших країн регіону Азії.
Відзначимо, що вибір Австралії як постачальника зернової зумовлений, перш за все, вигідним географічним розташуванням країни (порівняно з ринками США і Канади), а також привабливим співвідношенням ціни і якості продукції.
Що стосується співпраці з операторами зернового бізнесу Росії і України, то воно оцінюється японськими трейдерами як доволі ризиковане.
Нагадаємо, що в минулому місяці представники Sumitomo придбали 50% акцій австралійської компанії Emerald Group Australia Pty Ltd, скориставшись дерегулюванням зернового ринку країни. В цілому, на даний момент Sumitomo є єдиною компанією в Японії, що володіє потужностями зі зберігання і експорту пшениці в Австралію.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас