Глава СОТ: Не можна легко вірити в те, що криза вже завершилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава СОТ: Не можна легко вірити в те, що криза вже завершилася

Казна та Політика
392
Генеральний директор світової організації (СОТ) Торгівлі Паскаль Ламі вважає, що в даний час розвитку світової економіки бракує рушійної сили, тому не можна легко довіряти запевненням про те, що міжнародна фінансова криза вже завершилася. Про це він заявив 21 квітня в Буенос-Айресі, куди він прибув для консультації щодо світової торгівельної політики і дохінского раунду багатосторонніх переговорів у рамках СОТ з аргентинськими чиновниками.
Ламі відзначив, що в даний час намітилися ознаки відновлення світової економіки, проте основа економічного відновлення залишається неміцною, до того ж в багатьох країнах ще впродовж багатьох років спостерігатиметься високий рівень безробіття.
За його словами, в даний час зростання світової економіки спирається, головним чином, на збільшення обсягу зовнішньої торгівлі, поки що не намітилося помітне відновлення інвестицій і споживання, тому розвиток світової економіки продовжує залишатися незбалансованим. «Якщо хтось вважає, що світова фінансова криза вже минула, то він, можливо, робить велику помилку», - заявив він.
Ламі підкреслив, що в процесі економічного відновлення уряди країн світу повинні приділяти велику увагу валютній інфляції і зростанню заборгованості, щоб уникнути спалаху нової фінансової кризи в результаті неправильної економічної політики.
При цьому він вказав, що не можна ігнорувати можливість того, що торгівельний протекціонізм може накодити відновленню світової економіки. Хоча торгівельні протекціоністські заходи, зроблені деякими країнами, можуть в короткий термін пом'якшити проблему пасивного сальдо зовнішньої торгівлі, проте виходячи з міркувань перспектив ці заходи не можуть допомогти економічному розвитку, а також не можуть вирішити проблему торгівельного дисбалансу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас