Російський експерт: незабаром в Україні буде, як і в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський експерт: незабаром в Україні буде, як і в Росії

Казна та Політика
11030
Проблем з ратифікацією угоди щодо продовження базування Чорноморського флоту Росії на території України у Верховній Раді не буде.
Таку думку в інтерв`ю УНІАН висловив член Центральної ради "Справедливої Росії", президент Центру національної геополітики Олексій Митрофанов.
"Незабаром в Україні буде, як і в Росії, - буде більшість з більш як 300 депутатів. Багато хто втече від лідера БЮТ Юлії Тимошенко, і буде як у нас (у Росії), коли "Єдина Росія" ухвалює будь-яке рішення", - сказав Митрофанов.
"Угоду треба ратифікувати, щоб це не виглядало операцією двох президентів. Щодо російського парламенту питань взагалі немає, а щодо української Ради можна теж вже не ставити питань, у вас вже швидко буде більшість з 300 депутатів", - додав він.
Митрофанов вважає, що, можливо, це питання буде винесене на розгляд Конституційного Суду, але і там це питання "узаконять".
За його словами, продовження базування Чорноморського флоту з погляду безпеки для Росії не має особливого значення, проте його базування в Криму є дуже "чутливим для російського серця питанням".
"Відхід з Севастополя - це велика неприємність для діючого режиму, для будь-якого уряду. З цим містом пов`язана велика історія РФ. У військовому плані - це дрантя. Для країни, яка має до тисячі ядерних пускових установок з військової точки зору це не має значення", - сказав він.
За його словами, 80% росіян вважають, що Крим має бути російським, і Дмитро Медведєв розв’язав дуже чутливе питання для Росії.
Водночас, Митрофанов упевнений, що, пролонгувавши базування ЧФ РФ, Україна зняла напругу і невизначеність з цього питання. Окрім цього, підписана угода відкриває можливість для українсько-російської співпраці в інших сферах, додав він.
Як повідомляв УНІАН, новою угодою між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту на території України передбачене базування російської військової бази в Севастополі до 2042 року. Угоду підписали 21 квітня в Харкові Президент України Віктор Янукович і Президент Росії Дмитро Медведєв.
Зокрема, як йдеться у документі, термін перебування ЧФ Росії в Україні продовжено на 25 років, починаючи з 2017 року. Якщо ця угода набере чинності після її ратифікації Верховною Радою України і Державною думою Росії, Чорноморський флот Росії базуватиметься в Україні до 2042 року.
Також документом передбачене продовження його дії ще на п`ять років після 2042 року, якщо сторони не домовляться про інше
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас