АМКУ перегляне дозвіл на операцію з об'єднання "Київстару" і "Вимпелкому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ перегляне дозвіл на операцію з об'єднання "Київстару" і "Вимпелкому"

Казна та Політика
492
Антимонопольний комітет України (АМКУ) на засіданні в четвер перегляне своє рішення про видачу дозволу норвезькій Telenor і російській "Альфа-груп" на об'єднання часток в українському ЗАТ "Київстар GSM" і російському ВАТ "Вимпелком".
"В справі виявлені додаткові обставини, і рішення буде переглянуто", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар АМКУ Богдан Якимюк.
Як повідомлялося, у виданому дозволі АМКУ відзначав, що об'єднання операторів не призведе до створення монополії або істотного обмеження конкуренції на телекомунікаційному ринку України.
В даний час йде процес об'єднання "Вимпелкому" і "Київстару" в нову холдингову компанію Vimpelcom Ltd.
"Київстар" є найбільшим українським оператором стільникового зв'язку, а також готує проект щодо розвитку фіксованих послуг - широкосмугового інтернет-доступу і кабельного телебачення. Кількість абонентів компанії складає 22 млн (за кількістю сім-карт) зі всіх 55,37 млн українських абонентів. Чиста реалізація за 2009 рік склала 11,6 млрд грн.
"Вимпелком" володіє в Україні ЗАТ "Українські радіосистеми" і ТОВ "Голден телеком". При цьому обидва володіють ліцензіями на мобільний зв'язок в GSM-стандарті, проте "Голден Телеком" спеціалізується на фіксованому зв'язку, розвиваючи проект послуг широкосмугового інтернет-доступу в роздрібному сегменті (на кінець 2009 року понад 100 тис. абонентів). Кількість абонентів мобільного зв'язку "Вимпелкому" в Україні складає близько 2 млн. Чистий дохід від послуг стільникового зв'язку "Вимпелкому" в Україні склав менше 1 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас