В США заборонять банкам маскувати реальні обсяги свого боргу перед публікацією фінзвітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США заборонять банкам маскувати реальні обсяги свого боргу перед публікацією фінзвітності

Казна та Політика
209
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США готує закон, який заборонить банкам і фінансовим компаніям маскувати реальні обсяги свого боргу перед публікацією фінансової звітності, передає РБК Daily.
Відповідно до діючих правил, американські компанії фінансового сектора зобов'язані розкривати інформацію про середній рівень боргу лише у своїх річних звітах. У SEC вважають, що така періодичність явно недостатня - подібна інформація повинна публікуватися щоквартально.
Більше того, інформацію про середній рівень боргу на балансі організації повинні отримувати навіть акціонери компаній нефінансового сектору. Крім цього бажаючі тимчасово скоротити рівень своєї боргового навантаження компанії повинні, на думку SEC, зраджувати публічності такі угоди.
У SEC впевнені, що такий крок дозволить уникнути повторення історій, аналогічних з банком-банкрутом Lehman Brothers, який приховав свої зобов'язання на 50 млрд дол. Як заявила на слуханнях у фінансовому комітеті при палаті представників конгресу США голова SEC Мері Шапіро, зараз регулятор працює над зведенням правил, який зобов'яже компанії інформувати власних інвесторів про зміни боргового навантаження.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас