Референдум щодо нової Конституцієї Киргизії відбудеться 27 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Референдум щодо нової Конституцієї Киргизії відбудеться 27 червня

Казна та Політика
124
Тимчасовий уряд Киргизії на чолі з Розою Отунбаєвою, що прийшов до влади в ході держперевороту 6-7 квітня, оголосив дату референдуму за новою конституцією республіки: всенародне волевиявлення громадян відбудеться 27 червня, повідомляють киргизькі ЗМІ. Оптимістично налаштована нова влада вже призначає і дату парламентських виборів - на 10 жовтня.
Про це повідомив в ефірі Першого національного каналу республіки заступник голови Тимчасового уряду Омурбек Текебаєв. Можливо, що і президентські вибори пройдуть 10 жовтня, додав Текебаєв.
За його словами, до 25 квітня планується представити на громадське обговорення проект нової редакції Конституції. Як раніше повідомлялося, до 25 квітня також буде сформовано Конституційну нараду Киргизії, передає Акиpress.
Тим часом, як пише сьогодні "Комерсант", Москва вже роздумує, на кого зробити ставку на президентських виборах.
"Як один з претендентів на порожнє крісло розглядається віце-прем'єр тимчасового уряду Темір Сарієв, який сьогодні приїжджає на перші оглядини до Москви", пише видання. За даними журналістів, Роза Отунбаєва не має наміру брати участь у президентській гонці. Вона вважає, що країні потрібний молодий лідер.
Раніше глава Білорусії Олександр Лукашенко, під захистом якого в Мінську зараз перебуває повалений президент Курманбек Бакієв, заявив, що колишній глава Киргизії має взяти участь у виборах керівника цієї повсталої країни.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас