В Україні відбулася презентація 100-доларової банкноти нового зразка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні відбулася презентація 100-доларової банкноти нового зразка

Валюта
1574
В Україні відбулася презентація 100-доларової банкноти нового зразка.
Обновлена 100-доларова банкнота, поряд з ефективними засобами захисту, які використовувалися в старих купюрах, має два нових удосконалених елементи захисту: тривимірну захисну стрічку й дзвіночок у чорнильниці.
Синя тривимірна захисна стрічка на лицевій стороні 100-доларової банкноти містить зображення дзвіночків і чисел 100, які рухаються, перетворюючись з одного в інший при нахилі банкноти. Дзвіночок у чорнильниці на лицевій стороні банкноти - ще один новий елемент захисту. Якщо нахиляти банкноту, то дзвіночок міняє кольори з мідного на зелений, при цьому виникає ефект його появи та зникнення на тлі чорнильниці мідних кольорів.
100-доларові банкноти нового зразка мають три ефективних елементи захисту, які застосовувалися у купюрах старого зразка: водяний знак у вигляді портрета Бенджаміна Франкліна, захисну нитку і число 100, яке міняє кольори. На новій 100-долпаровій банкноті також зображені американські символи волі, а саме: цитати з Декларації незалежності й перо, яким підписали цей історичний документ. Обидва символи розміщені праворуч від портрета на лицевій стороні банкноти.
На звороті банкноти можна побачити віньєтку із зображенням задньої частини будинку Індепенденс-Холлу. Віньєтка на звороті банкноти і портрет на її лицевій стороні були збільшені, а овал, що раніше оточував обидва зображень, - прибраний.
Нова 100-доларова банкнота буде введена в обіг 10 лютого 2011 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас