На Тайвані притримують китайські юані з метою спекуляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Тайвані притримують китайські юані з метою спекуляції

Валюта
187
За повідомленням тайваньських ЗМІ, у зв'язку з чеканнями ревальвації китайського юаня на острові виникло явище придбання і створення запасів національної валюти в спекулятивних цілях. В результаті цього значно скоротилася кількість готівкових юанів у сфері обігу.
Після китайського традиційного свята Весни (Новий рік за місячним календарем) в місцевих банках Тайваню спостерігається зростаючий попит на національну валюту Китаю. Як повідомили в тайваньському банку Mega Bank, де зареєстрований найбільший на острові обсяг операцій з юанями, низка установ прогнозує ревальвацію національної валюти, тому багато тайваньців почали запасатися юанями. Власники магазинів частини повітів і міст Тайваню також почали притримувати юані, отримані від туристів з материкового Китаю.
З квітня місцеві приватні банки значно підвищили курс покупки юаня, сподіваючись таким чином повернути готівку. Проте ефективних результатів досягти не вдалося.
З 30 червня 2008 р. на острові Тайвань офіційно почалися операції з обміну нових тайваньських доларів на юані. Одній особі однократно дозволяється обміняти не більше 20 тис. юанів.
За матеріалами:
Женьмінь Жибао
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас