США представили нову купюру в 100 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США представили нову купюру в 100 доларів

1257
Міністр фінансів США Тімоті Гейтнер і глава Федерального резерву Бен Бернанке представили сьогодні нову купюру достоїнством $100, яка буде забезпечена двома новими мірами захисту, повідомляє The Wall Street Journal.
Купюра надійде в обіг у лютому 2011 року. Уряд США "постійно контролює загрозу підробки банкнот" кожного достоїнства і приймає рішення щодо зміни дизайну на основі цих загроз, заявив Бернанке.
"Ця робота стала більш трудомісткою останнім часом, бо технології шахраїв удосконалюються, а доларові потоки збільшуються", – додав він. У останніх 25 років обсяг грошових коштів, які є купюрами номіналом в $100, збільшився з $180 млрд до $890 млрд.
Оскільки дві третини купюр в $100 циркулюють за межами США, Бернанке заявив, що люди по всьому світу мають бути своєчасно проінформовані про зміни.
Зміни включають синю захисну 3D-смугу на лицьовій частині купюри, на якій зображені дзвони і цифра 100, які змінюють один одного під різними ракурсами. Також на банкноті буде зображено "гусяче перо в чорнильниці", яке мінятиме колір з мідного на зелений. Завдяки цьому ефекту перо зникатиме з чорнильниці.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас