Тимошенко називає абсурдними газові домовленості, досягнуті Януковичем і Медвєдєвим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко називає абсурдними газові домовленості, досягнуті Януковичем і Медвєдєвим

Енергетика
1329
Лідер опозиції Юлія Тимошенко називає абсурдними газові домовленості, досягнуті президентами України і Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медвєдєвим.
"Очевидно, що вся істерія, яку вони підняли довкола угоди щодо газу, була лише ширмою, тому що те, що сьогодні оголошено як досягнення щодо газових угод, є абсурдним", - заявила Ю.Тимошенко.
Вона підкреслила, що в результаті підписаних в січні минулого року газових контрактів середньорічна ціна газу складала 228 дол. за кубометр.
"Можливо, це були не дуже хороші контракти, як говорить сьогодні Янукович, але вони дали ціну нижчу, ніж сьогодні на базі порушення Конституції і руйнування національних інтересів, яку сьогодні отримав Янукович. За прогнозами - це ціна 230-240 дол. По суті, вища, ніж та, яка була досягнута в результаті моїх домовленостей в 2009 році", - сказала Ю.Тимошенко.
Крім того, вона також підкреслила, що зниження ціни на газ на 100 дол. для Росії покриватиметься за рахунок зниження орендної плати за перебування Чорноморського флоту Росії в Криму.
"Тобто, насправді, жодних знижок", - заявила вона.
Як повідомлялося, сьогодні, 21 квітня, в Харкові голова правління НАК "Нафтогаз України" Євген Бакулін і голова правління "Газпрому" Олексій Міллер підписали додаток до контракту від 19 січня 2009 року між "Газпромом" і "Нафтогазом" про купівлю-продаж природного газу в 2009-2019 роках, а також додаток до контракту від 19 червня 2009 року про об'єми і умови транзиту природного газу через територію України на 2009-2019 роки.
Президент Росії Дмитро Медвєдєв пояснив журналістам, що у вказаних домовленостях йдеться про зниження ціни на російський газ для України на 30%, а якщо ціна газу відповідно до певної формули буде більше 330 доларів, то така знижка складатиме 100 доларів.
Крім того, підписаними доповненнями до контракту на постачання природного газу між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" від 19 січня 2009 року скасовані пункти контракту, що належать до взаємних штрафних санкцій, які за практикою його виконання не застосовувалися.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас