Радник глави НБУ: Зниження цін на газ, що імпортується, покращує макроекономічні перспективи України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник глави НБУ: Зниження цін на газ, що імпортується, покращує макроекономічні перспективи України

Енергетика
320
Зниження цін на російський газ, що імпортується, покращує макроекономічні перспективи України, вважає керівник групи радників глави Національного банку України (НБУ) Валерій Литвицький.
"Зниження ціни на газ до рівня трохи більше $200 за 1 тис. кубометрів покращує перспективи динаміки основної макроекономічної пари в Україні – інфляція і ВВП", – сказав він, коментуючи попередні підсумки переговорів глав Росії і України в Харкові.
За його словами, зниження вартості палива, що купується, дозволить проводити менш агресивну політику стосовно підвищення внутрішніх тарифів.
"Ці ціни покращують перспективи експорту, у тому числі хімії і металургії. Це підставить плече економічному зростанню", – додав радник глави НБУ.
В той же час, за його словами, зниження цін на газ, що імпортується, необхідно підтримати швидким прийняттям державного бюджету України, а також відновленням кредитної співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
При цьому, за його словами, реалізація цих кроків може розширити приплив валюти України, що підвищить для НБУ рівень складності завдання з утримання фінансової стабільності.
"Але ми вирішуватимемо цю задачу, незважаючи на рівень її складності. У нас є відповідний досвід", – підкреслив він.
Як повідомлялося, стало відомо про досягнення домовленості про зниження ціни на російський газ для України до $230 за 1 тис. куб. м в другому кварталі 2010 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас