Ющенко: Янукович мусить виправити помилки Тимошенко в газовій сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Янукович мусить виправити помилки Тимошенко в газовій сфері

950
Янукович мусить виправити помилки Тимошенко в газовій сфері. Про це заявив лідер "Нашої України" Віктор Ющенко, коментуючи зустріч Президентів України і Росії, - повідомили в прес-службі "НУ".
Він підкреслив, що слід переглянути ті угоди, які були укладені в січні 2009 року.
"Адже ці угоди призвели до того, що Україна отримала формулу ціни на газ з миттєвим впровадженням, а Росія не отримала ринкового тарифу за транзит. Це ключова помилка ", - вважає Ющенко.
"Не так цікаво почути з Харкова про те, що ціна на газ для України зміниться на 10 доларів, як про те, що переглянуть принцип взаємин. Треба принципово відрегулювати те, що пропустила Тимошенко, укладаючи газові угоди. Україні і Росії потрібно переходити на ринкові відносини в питанні газових постачань і транзиту, і ці речі слід проводити симетрично", - відзначив лідер "Нашої України".
"Формула, прийнята в 2009 році, - одна з найскладніших серед тих, що працюють у Європі. Я вважаю її невдалою, але в принципі вона робить ціну на газ прогнозованою. Проте що стосується транзитної політики - її повністю програно", - пояснив Ющенко.
Він також підняв проблему наповнення українських газових сховищ. Лідер "Нашої України" пояснив, що Україна повинна закачувати близько 30 мільярдів кубів газу, що складає майже половину нашого річного споживання, і витрачати на цілі близько 7 млрд доларів щороку. Крім того, цей газ неможливо використовувати для внутрішніх потреб - він використовується лише для забезпечення транзиту російського газу до Європи. "Україна не повинна формувати цей ресурс", - переконаний Ющенко.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас