Україна і Росія підписали додаткову угоду до контракту на постачання газу між "Нафтогазом" і "Газпромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Росія підписали додаткову угоду до контракту на постачання газу між "Нафтогазом" і "Газпромом"

Енергетика
2343
Україна і Росія підписали додаткову угоду до контракту на постачання газу від 19 січня 2009 року між Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" і російським газовим монополістом компанією "Газпромом". Відповідну угоду підписав голова правління "Нафтогазу" Євген Бакулін і голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.
Вона була підписана у присутності Президента Віктора Януковича і Президента Росії Дмитра Медвєдєва.
Інші подробиці домовленості поки невідомі.
Як повідомлялося, 21 квітня Україна і Росія висловили намір домовитися про зниження ціни на імпортний газ на 30% від вартості, яка щокварталу розраховується по формулі, закріпленій в контракті на постачання газу між "Газпромом" і "Нафтогазом".
В 1 кварталі ціна газу складала понад 305 доларів за тис. куб. м, в 2 ціна прогнозується на рівні 330 доларів/тис. куб. м.
Середня ціна в 2010 по року, з врахуванням збереження існуючого формульного ціноутворення, прогнозується Кабміном на рівні 334 доларів/тис. куб. м.
Віце-прем'єр-міністр з питань економіки Сергій Тігіпко вважає оптимальною ціною на природний газ, що імпортується з Росії, для України 230-240 доларів за тис. куб. м в 2010.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас