Джерело: Ціна на російський газ для України може бути знижена на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: Ціна на російський газ для України може бути знижена на 30%

Енергетика
562
Ціна на російський газ для України може бути знижена на 30%, повідомило інформоване джерело.
"Сьогодні президенти (України і Росії - ред.) оголосять про домовленість, що ціна на газ буде знижена на 30%", - відзначив співрозмовник агентства.
За його словами, не виключено, що така домовленість пов’язана з питанням продовження оренди бази Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму після 2017 року. Планується, що Росія також зобов'язалася вкладати інвестиції в розвиток інфраструктури Севастополя.
Як повідомлялося, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і "Газпром" (РФ) в січні 2009 року підписали контракти на постачання і транзит російського природного газу до 2020 року, засновані на формульному підході з прив'язкою до ціни нафтопродуктів. В результаті в першому кварталі 2010 року ціна російського газу, що імпортується, зросла до $305,68 за 1 тис. куб. м в порівнянні з $208,12 за 1 тис. куб. м в четвертому кварталі минулого року. У другому кварталі ціна досягла орієнтовно $330 за 1 тис. куб. м, а в третьому у зв'язку із зростанням ціни, що продовжується, на нафту може зрости до $350 за 1 тис. куб. м.
Новий президент і уряд України заявили про необхідність перегляду ціни постачань газу, аби зберегти конкурентоспроможність української економіки. Названа прем'єром Миколою Азаровим знижка в $4 млрд, що запрошується в Росії, дозволяє передбачити, що українська сторона пропонує знизити ціну приблизно до $220 за 1 тис. куб. м. В той же час в російській пресі із посиланням на джерела називається вища ціна – близько $260 за 1 тис. куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас