Звіт ФДМУ перед Спеціальною контрольною комісією ВР України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Звіт ФДМУ перед Спеціальною контрольною комісією ВР України

71
15.11.2002 року Фонд державного майна України відзвітувався перед Спеціальною контрольною комісією Верховної Ради України з питань приватизації за результатами виконання Державної програми приватизації на 2000-2002 роки у 2001 році. Перед членами комісії виступив Голова Фонду державного майна України Олександр Бондар (див. Звіт ФДМУ за 2001 рік на сайті ФДМУ у рубриці “Підсумки ФДМУ/Звіти).
Зокрема, Голова Фонду наголосив на успішному продажу енергокомпаній та ще кількох стратегічних підприємств, зазначивши, що підприємства, продані у 2001 році промисловим інвесторам не тільки не погіршили показники своєї виробничої діяльності, а й демонструють певні позитивні зрушення. Втім, Голова Фонду відзначив, що більш успішному ходу процесу приватизації у 2001 році заважали масові позаприватизаційні продажі державного майна та посилене втручання судових органів у процес продажу майна ФДМУ.
Додамо, ща Головою комісії Валентиною Семенюк на засідання, на якому слухався Звіт ФДМУ, були запрошені представники Державної податкової адміністрації, Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Рахункової палати України. Представники ДПА та Мінюсту доповідали про стан справ з відчудженням державного майна поза процесом приватизації. Так, за даними ДПА у 2000 році відбулося стягнення майна на суму 1,8 млрд. грн., а у 2001 році – 1,3 млрд. грн.
Представник Мінюсту повідомив, що у 2001 році за процедурою примусового відчудження майна було вилучено його на суму близько 4 млрд. грн. На жаль, за словами В. Семенюк, ці міністерства не надали комісії повної інформації, і вона вистулиа з пропозицією підготувати більш повні звіти до розгляду Звіту ФДМУ на засіданні Верховної Ради. За тією інформацією, яка була подана міністерствами, їхня діяльність у сфері розпродажу держмайна була оцінена Членами комісії досить критично.
Звіт ФДМУ в цілому комісією було схвалено. За результатами голосування Членів комісії робота ФДМУ більшістю голосів визнана недостатньою. На думку членів комісії, при всіх позитивних результатах його діяльності, Фондом не досягнута мета приватизації, поставлена Державною програмою приватизації на 2002-2003 рр.: не створені умови для підвищення ефективності приватизованих підприємств і незабезпечено передбачуваних обсягів надходження коштів від приватизації до Держбюджету. Інша пропозиція – визнати роботу незадовільною – не голосувалася.
За матеріалами:
ФДМУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас