Тігіпко: Уряд пропонує підсилити відповідальність за участь в рейдерських схемах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Уряд пропонує підсилити відповідальність за участь в рейдерських схемах

Казна та Політика
432
Уряд України пропонує на законодавчому рівні підсилити кримінальну відповідальність за участь в діях, направлених на незаконний захват і поглинання підприємств всіх форм власності, повідомив віце-прем'єр Сергій Тігіпко на брифінгу в Кабінеті міністрів у середу.
За його словами, підготовлений урядом законопроект передбачає позбавлення волі від 2-х до 10-ти років за здійснення наступних дій: підробку документів, що подаються на державну реєстрацію юридичних осіб; участь в захваті будівель різних підприємств і організацій; отримання фіктивних прав на майно підприємств і установ.
Тігіпко підкреслив, що за оцінками різних міжнародних організацій, Україна займає 109-е з 183-х місць в рейтингу за рівнем захищеності прав власності, що негативно впливає на інвестиційний імідж країни.
Віце-прем'єр також повідомив, що за останні роки в Україні за різними фіктивними схемами з держвласності виведено близько 270 підприємств.
Він також підкреслив, що прийняття законопроекту, що підсилює кримінальну відповідальність за участь в рейдерських схемах, посприяє захисту прав як вітчизняних, так і іноземних інвесторів.
"Під цю відповідальність потрапляють і державні службовці, які беруть участь у схемах, оскільки ми зараз прекрасно розуміємо, що жоден захват підприємства здійснити без їх участі неможливо. Вони повинні знати, що ніхто зараз гратися не буде, якщо цей закон буде прийнято", - підкреслив Тігіпко.
Крім того, в законопроекті передбачається деталізувати і жорстко регламентувати процедури, пов'язані з ліквідацією і припиненням діяльності підприємств.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас