"Газпром" вводить європейські ціни на внутрішньому ринку в РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" вводить європейські ціни на внутрішньому ринку в РФ

Енергетика
2334
"Газпром" вводить європейські ціни на внутрішньому ринку в Російській Федерації (РФ), передає РБК Daily.
Газ для енергетиків Далекого Сходу, який буде надходити по газопроводу Сахалін - Хабаровськ - Владивосток, коштуватиме до 400 дол. за 1 тис. куб. м. В такий спосіб монополія має намір окупити витрати на трубу.
В кінці майбутнього року "Газпром" обіцяє здати в експлуатацію першу гілку газопроводу Сахалін - Хабаровськ - Владивосток протяжністю близько 1350 км. Вже зараз газова монополія почала переговори про ціну на газ із споживачами в цих регіонах. Як повідомило виданню джерело в одній з далекосхідних енергокомпаній, "Газпром" запропонував для Хабаровська ціну 10-12 тис. крб. за 1 тис. куб. м. "Навіть якщо ціну удасться дещо збити, все одно вона буде однією з найвищих в Росії", - відзначає співрозмовник.
Які ціни пропонуються для Сахаліну і Приморського краю, невідомо. Тим часом в рамках газифікації Сахалінської області передбачається переведення нині чинної Південно-Сахалінської ТЕЦ з вугілля на газ, крім того, додатково будуть побудовані потужності на 140 МВт, повідомив видання губернатор Сахалінської обл. РФ Олександр Хорошавін. У 2011 р. на газу повинен заробити перший блок. О.Хорошавін відмовився назвати ціну газу для ТЕЦ, відзначивши, що поки йдуть консультації.
Не виключено, що саме дорожнеча газу стала однією з причин, чому нова електростанція на Сахаліні потужністю 330 МВт, яка повинна замінити застарілу Вахрушевську ГРЕС, працюватиме на вугіллі. У "Газпромі" відмовилися коментувати ціну газу для Далекого Сходу, відзначивши лише, що компанія обговорює з профільними міністерствами і відомствами питання, пов'язані з визначенням ціни на газ, який поставлятиметься російським споживачам по газопроводу Сахалін - Хабаровськ - Владивосток.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас