Вулкан докотився до автопрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вулкан докотився до автопрому

Казна та Політика
721
Серед компаній, які постраждали від закриття в Європі повітряного простору, опинилися автоконцерни BMW і Nissan. Вони були змушені скоротити частину виробництва на заводах в США, Німеччині і Японії через перебої з постачаннями комплектуючих.
Через перебої в постачаннях датчиків тиску повітря, що доставляються по повітрю з Ірландії, Nissan припинив виробництво на одній з двох ліній заводу в околицях Токіо і обидві лінії на заводі на острові Кюсю. Датчики використовуються у виробництві моделей Murano, Cube і Rogue.
За оцінками компанії, через один день простою її виробництво скоротиться на 2 тис. автомобілів. Поки виробництво зупинене лише на день, але Nissan повідомляє, що з термінами відновлення виробництва визначаться лише після того, як проясниться ситуація з постачаннями. Представники автоконцерну в США стверджують, що на місцевих виробничих потужностях ситуація не позначиться, оскільки вони частину компонентів отримують з Мексики, частину - по морю з Азії.
На відміну від Nissan, американське виробництво іншого автовиробника - німецького концерну BMW - постраждало від природного катаклізму в Європі. BMW заявив, що через скасування польотів він недоотримав з Німеччини трансмісії й інші компоненти, що використовуються для виробництва моделей X5 і X6 на його заводі в США в місті Спартанберг (штат Південна Кароліна). З понеділка компанія скоротила виробництво в США, одночасно намагаючись знайти альтернативні варіанти доставки компонентів.
Представники північноамериканського підрозділу BMW кажуть, що компанія намагається доставити необхідні компоненти по суші з Німеччини до Мадрида, аеропорт якого продовжує обслуговувати авіарейси.
Більше того, в BMW постраждали і європейські заводи. Компанія повідомила, що відучора через перебої з постачаннями деяких компонентів внутрішньої обробки і електроніки від європейських постачальників припинена частина виробництва на баварському заводі в Дінгольфінгу, на якому випускаються автомобілі 5-ї і 7-ї серій. В середу аналогічні заходи будуть прийняті на заводі в Мюнхені, де випускаються BMW 3-ї серії, а в четвер - в Регенсбургу (1-а серія і Z4). За оцінками BMW, через призупинення виробництва компанія випустить приблизно на 7 тис. машин менше, ніж планувалося. Німецький автоконцерн сподівається, що виробництво удасться знов запустити на повну потужність до п'ятниці.
Інші автовиробники поки не повідомляли про те, що перебої з авіасполученням в Європі через виверження ісландського вулкана якимось чином вплинули на їх виробництво.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас