Кабмін проситиме президента розблокувати приватизацію стратегічних об'єктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін проситиме президента розблокувати приватизацію стратегічних об'єктів

Фондовий ринок
384
Кабінет міністрів планує в середу прийняти звернення до президента України з проханням скасувати укази попереднього глави держави, які припиняли приватизацію стратегічних об'єктів, повідомив глава Фонду держмайна Олександр Рябченко журналістам.
За його словами, йдеться, в першу чергу, про можливу приватизацію теплових енергогенеруючих компаній.
Як повідомлялося, прийнята за основу парламентом урядова програма соціально-економічного розвитку України на 2010 рік передбачає скасування деяких норм указу президента Віктора Ющенка від 6 березня 2008 року №200. Цим документом було введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 15 лютого того ж року "Про забезпечення національних інтересів і національної безпеки у сфері приватизації і концептуальні принципи їх реалізації".
Указом була встановлена заборона на приватизацію стратегічних підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, до затвердження державної програми приватизації, а також заборона на приватизацію підприємств паливно-енергетичного і оборонно-промислового комплексів, транспортної сфери, житлово-комунального господарства до затвердження в установленому порядку програм розвитку цих галузей.
Новий уряд планує отримати від приватизації в 2010 році мінімум 10 млрд грн., тоді як в минулому році надходження від неї склали 0,8 млрд грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас