Найбільший хабарник України відпущений під підписку про невиїзд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший хабарник України відпущений під підписку про невиїзд

Кримінал
18143
Мера Партеніта Миколу Конєва, що отримав найбільший хабар в історії України, - 5,2 мільйона доларів - відпустили під підписку про невиїзд.
Про це заявив генеральний прокурор Олександр Медведько в інтерв'ю "Комсомольська правда в Україні".
"Пояснюю, аби ви не думали, що в цій справі є якісь хитросплетіння або зловживання. У нас закінчувався термін його ув'язнення під варту, і не з вини слідчого, а з вини тривалої фоноскопічної експертизи. Ми змушені були його звільнити на підписку про невиїзд", - розповів генпрокурор.
"Зараз розслідування закінчене, обвинувачений вже знайомиться із справою, і вона піде до суду. І я упевнений, що буде винесений звинувачувальний вирок", - додав Медведько.
Відповісти на питання, чи не бере хабарі звинувачений, виконуючи зараз обов'язки мера, генпрокурор виявився не готовий. "Ну, цього я вам не можу сказати. Це до оперативних служб треба звернутися", - підсумував він.
В червні 2008 року правоохоронці запобігли передачі найбільшого в історії України виявленого хабара. Тоді "на гарячому" при отриманні хабара у розмірі 5,2 мільйонів доларів США від підприємця за надання дозволу на оренду двох земельних ділянок були затримані мер Партеніта Микола Конєв і депутат цієї селищної ради Олег Бородай.
Згодом працівники УБОЗ в Криму спільно з Генпрокуратурою затримали третього фігуранта цієї справи - секретаря Партенітської селищної ради.
Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно шести депутатів Партенітської селищної ради (Алушта, Крим), які у складі злочинного угруповання сприяли отриманню хабара у розмірі 5,2 мільйонів доларів США за виділення земельних ділянок.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас