Корінні народи усього світу перебувають під загрозою зникнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корінні народи усього світу перебувають під загрозою зникнення

Казна та Політика
312
У багатьох країнах світу корінні народи як і раніше відносяться до найзнедоленого і бідного прошарку населення, заявив Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун на відкритті в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку дев'ятої сесії Постійного форуму з питань корінних народів. Він закликав все міжнародне співтовариство подолати несправедливе минуле і домагатися поліпшення умов життя цієї групи населення.
"В усьому світі корінні народи непомірно страждають від бідності, проблем у сфері охорони здоров'я, злочинності та грубих порушень прав людини. Корінні народи - це 5% усього населення світу, але третя частина всіх бідняків", - заявив глава ООН. Він підкреслив, що в середньому представники корінних народів вмирають на 20 років раніше, ніж інші їх співвітчизники.
На сьогодні загальна чисельність корінних народів у світі оцінюється приблизно в 370 мільйонів чоловік. Вони живуть більш ніж в 70 країнах і представляють безліч мов і культур. Багато хто з них були позбавлені своєї землі, своєї мови і традиційного способу життя і зіштовхнулися з загрозою зникнення.
"Культура корінних народів, їх мова й уклад життя перебувають під постійною загрозою, пов'язаної зі зміною клімату, збройними конфліктами, відсутністю доступу до освіти та дискримінацією", - підкреслив Генеральний секретар ООН. Він додав, що в найближчі 100 років можуть зникнути 90% усіх існуючих на сьогодні мов, що у звичайно підсумку буде означати зникнення ідентичності окремих груп населення.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас