Банки Німеччини та Великобританії можуть висунути претензії до Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Німеччини та Великобританії можуть висунути претензії до Goldman Sachs

Казна та Політика
257
Банки Німеччини та Великобританії можуть висунути претензії до Goldman Sachs, передає РБК Daily.
Розслідування за фактом можливого фінансового шахрайства Goldman Sachs почало британське Управління з фінансових послуг (FSA), а також німецьке Федеральне відомство з нагляду за фінансовими послугами (BaFin).
У США тим часом з'явився перший потерпілий від дій Goldman Sachs - один з його головних інвесторів мільярдер Уоррен Баффет.
Нагадаємо, у п'ятницю Комісія з коштовних паперів і бірж (SEC) подала до нью-йоркського суду позов проти Goldman Sachs, обвинувативши банк у тому, що він в 2004-2007 р. розміщав синтетичні забезпечені боргові зобов'язання (CDO), розроблені хедж-фондом Джона Полсона Paulson & Co і прив'язані до іпотечних цінних паперів. При цьому Goldman Sachs не надав інвесторам повну інформацію про ризики цих CDO за назвою Abacus і про те, що хедж-фонд грав на зниження вартості цих цінних паперів.
Goldman Sachs всі обвинувачення відкидає, стверджуючи, що втрати інвесторів відбулися через негативне положення всієї фінансової галузі.
Серед потерпілих у Європі від Abacus опинилися британський Royal Bank of Scotland. Він акціонер нідерландського банку ABN Amrо, що погорів у кризу на інвестиціях у цей вид CDO. Ще один потерпілий - німецький IKB Bank, який втратив в 2007 р. на ризикованих інструментах Goldman Sachs близько 150 млн євро.
Розслідування з боку FSA ініціював у неділю британський прем'єр Гордон Браун, який заявив, що шокований "моральним банкрутством" співробітників банку, згаданих у позові SEC. Браун висловив упевненість, що RBS, втративши на забезпечених боргових зобов'язаннях близько 841 млн дол., подасть до суду на Goldman Sachs.
Німеччина також має намір вивчити документи, зібрані SEC. Як повідомила прес-служба Меркель, BaFin уже звернувся до американських колег із проханням надати всю інформацію зі справи Goldman Sachs.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас