Білий дім має змусити банки списати іпотеку проблемним позичальникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білий дім має змусити банки списати іпотеку проблемним позичальникам

Казна та Політика
828
Адміністрація Білого дому має змусити кредиторів списати частину іпотечних кредитів тим позичальникам, чия іпотека виявилася більшою від вартості їх нерухомості. Регулятор наполягає на підтримці такої програми з боку уряду в розмірі $700 млрд., повідомляє Reuters.
В кінці минулого місяця уряд США оголосив про значне розширення зусиль з надання допомоги домовласникам шляхом надання субсидій для кредиторів. Останні, у свою чергу, повинні переглянути умови іпотеки для такої категорії позичальників. Поки ця програма носить добровільний характер.
"Мінфін повинен розглянути можливість внесення змін для досягнення максимальної ефективності програми", - вважає спеціальний генеральний інспектор програми допомоги проблемним активам (Special Inspector General for the Troubled Asset Relief Program, SIGTARP) Нейл Барофськи. На його думку, саме добровільний характер програми Home Affordable Modification Program (HAMP) створює ситуацію, коли одні позичальники можуть скористатися держпрограмою, зате іншим, які часто мають на це більше прав, банки відмовляють у перегляді умов іпотеки.
В доповіді Барофськи також вказується на необхідність продовження мораторію на виплати іпотечних кредитів з боку безробітних. Американці, які в даний час втратили джерело доходу, можуть розраховувати лише на 6 місяців перепочинку. Крім того, відсутність чітких керівних принципів під час реалізації програми HAMP, може призвести до збільшення випадків шахрайства з іпотекою, упевнений експерт.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас