МВФ пропонує введення нового податку на банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ пропонує введення нового податку на банки

Казна та Політика
717
Міжнародний валютний фонд рекомендуватиме введення зборів з не депозитних зобов'язань фінансових компаній або з прибутків, а також отримання компенсацій за рятівні заходи щодо цих компаній, передає агентство Bloomberg із посиланням на власні джерела в керівництві МВФ.
Попередня доповідь Фонду, яка буде представлена на зустрічі міністрів фінансів і глав центральних банків країн G-20 у Вашингтоні на цьому тижні, не рекомендує введення податку на фінансові операції, за словами людей, які говорили на умовах анонімності.
Доповідь МВФ є відповіддю на запит лідерів G-20, які запропонували розглянути, яким чином фінансовий сектор може відплатити за зусилля уряду з підтримки банківської системи. Хоча агентство дасть остаточну доповідь для обговорення глав держав і урядів лише в червні, Франція і Великобританія вже підтримали ідею ведення податку на банки, а Канада виступила проти.
Податок на не депозитні зобов'язання націлений на ризиковані активи в портфелі банку, а його метою буде перешкода надмірному зростанню заборгованості фінансової компанії. Дана пропозиція, на думку експертів, має кращі шанси на підтримку G-20, оскільки це буде надзвичайно важко добитися яких-небудь точок зіткнення в питанні про податки на бонуси.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас