Інфляція у Великобританії в березні перевищила прогнози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Великобританії в березні перевищила прогнози

Казна та Політика
220
Споживчі ціни у Великобританії в березні зросли на 3,4% в річному численні після підвищення на 3% в лютому, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на дані Національного статистичного управління країни.
Інфляція в порівнянні з лютим склала 0,6%.
Аналітики в середньому чекали підвищення цін на 3,1% в річному численні і на 0,3% відносно попереднього місяця.
В січні інфляція у Великобританії склала 3,5% в річному численні і була максимальною за 14 місяців.
Показник базової інфляції, що не включає цін на продукти харчування і енергоносії, зріс в березні до 3% з 2,9% місяцем раніше. Експерти чекали зниження цього показника до 2,8%.
Збільшенню інфляції у Великобританії сприяє підвищення вартості імпорту, зумовлене слабкістю фунта стерлінгів відносно долара США.
"Падіння курсу фунта створює додатковий тиск на ціни, - відзначає економіст Investec Securities в Лондоні Девід Пейдж. - Ринки чекають ослаблення інфляції у Великобританії протягом решти цього року. Якщо цього не станеться в тій мірі, в якій чекає Банк Англії, з'являться питання, що стосуються того, що він має намір зробити у відповідь на зростання цін".
Прискорення інфляції у Великобританії відображає зростання цін на газ, інше паливо, авіаперевезення і продукти харчування. Інфляція в країні перевершує цільовий рівень британського ЦБ, що становить 2%, протягом останніх чотирьох місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас