Генпрокуратура взялася за "Нафтогаз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура взялася за "Нафтогаз"

Енергетика
827
Генеральна прокуратура засумнівалася в законності збільшення статутного капіталу НАК "Нафтогаз Україні" на 12 мільярдів гривень, повідомляє видання "Дело". Цю додаткову емісію 23 лютого минулого року ініціював Кабінет міністрів Юлії Тимошенко. Збільшення статутного капіталу тоді дозволило "Нафтогазу" вчасно розплатитися з "Газпромом" за російський газ.
Як повідомив прес-секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко, зараз перевірку законності додаткової емісії проводить Головне контрольно-ревізійне управління. "Генпрокуратура, у свою чергу, контролює цей процес", - уточнив прес-секретар.
Проте виданню стало відомо, що свідчити у цій справі в прокуратуру вже запрошені екс-міністр палива і енергетики Юрій Продан, його колишній перший заступник Олег Бугаєв, колишній в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, а також колишній глава НАК "Нафтогаз Україні" Олег Дубина.
Ігор Уманський, який очолював у 2009 році Мінфін, підтвердив, що отримав запрошення слідчих органів. "Я збираюся в Генпрокуратуру в середу", - коротко відзначив він. При цьому Уманський запевнив, що з суттю претензій Генпрокуратури його поки не ознайомили.
На думку одного із співробітників прокуратури, претензії до колишніх чиновників стосуються того, що перед збільшенням статутного капіталу уряд мав внести відповідні зміни до державного бюджету. "Аби формально дотримати процедуру, Тимошенко повинна була внести проект зміни до держбюджету на поточний рік і лише потім робити додаткову емісію ", - відзначив співрозмовник видання.
У колишнього міністра Кабінету міністрів Петра Крупка - інша думка: "Ми всі рішення приймали відкрито, свої зауваження по ходу справи".
В "Нафтогазі" інформацію про те, що ними зайнялася прокуратура, поки не коментують.
В той же час джерела видання в Генпрокуратурі відзначають, що готуються порушити кримінальну справу за фактом незаконного проведення додаткової емісії української газової компанії "Нафтогазу".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас