"Укрспирт" пізнає банківські таємниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрспирт" пізнає банківські таємниці

Фондовий ринок
943
Як стала відомо Комерсант-Україна, Кабінет міністрів змінив керівництво держконцерну "Укрспирт". Головою відомства призначений підприємець Олексій Савченко. Учасники ринку відзначають, що ця галузь для нього нова. Проте в Міністерстві аграрної політики від нового глави очікують реформ. За інформацією Комерсант-Україна, новий керівник готується представити Кабміну свою стратегію розвитку галузі.
Олексій Савченко був призначений головою "Укрспирту" 9 квітня, розповіли в концерні. Він змінив на цій посаді Івана Яковця, який займало її з 2006 року. У МінАПК повідомили, що в концерні вже відбулися перші кадрові перестановки. За словами високопоставленого джерела в міністерстві, Савченко змінив трьох заступників. Їх імена співрозмовник уточнити не зміг, але відзначив: "У концерн повернувся Олексій Дмитрієв, який вже був заступником голови 'Укрспирту' при Олександрові Сухомлині. Першим заступником залишився Віталій Сосницький". Олексій Савченко від коментарів відмовився.
Міністр агрополітики Микола Присяжнюк заявив: "Найближчим часом я має намір ознайомитися із пропозиціями голови 'Укрспирту' щодо подальшого розвитку галузі. Насамперед необхідно утримати зростання цін на зерно для виробників і збільшити обсяги експорту. Якщо це не буде виконуватися, я буду змушений просити уряд знову змінити керівництво концерну".
Олексій Савченко раніше працював у правоохоронних органах, звідки пішов у званні капітана. Потім займався будівельним бізнесом. В 2006 році створив й очолив Партнер-банк, а з серпня 2007 року був президентом чернігівського футбольного клубу "Ясна-Партнер". У лютому 2007 року Савченко продав банк російській фінансовій групі "Конверс Груп". У тому ж році протягом трьох місяців входив до складу правління холдингової компанії "Київміськбуд".
Учасники ринку прокоментували призначення стримано. "Олексій Савченко в галузі людина нова. Ефективність роботи концерну багато в чому буде залежати від того, чи вдасться йому зібрати навколо себе команду професіоналів",- вважає голова асоціації "Укргорілка" Іван Жовнір. " Савченко дісталася дуже проблемна галузь. Одних управлінських якостей буде недостатньо. Необхідно знання технології",- упевнений віце-президент Торгово-промислової конфедерації В'ячеслав Сокерчак.
Учасники ринку очікують від нового керівника реформ. "Галузь повинна бути демонополізованою. У цьому випадку ринок спирту буде регулюватися відповідно до законів здорової конкуренції",- говорить гендиректор компанії "Національні алкогольні традиції" Роман Вашколуп. Власник ЛВЗ "Хортиця", Одеського коньячного заводу і ДП "Кримський винний будинок" Євген Черняк вважає вдалим прикладом регулювання російський ринок, де частина спиртової галузі передана в приватні руки. "Головною проблемою спиртової промисловості є щорічне збільшення обертів тіньового спирту",- говорить Сокерчак. За інформацією Комерсант-Україна, нову концепцію розвитку галузі керівництво концерну планує представити уряду через три місяці.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас