Експерти: Головні ризики для інвесторів у Росії - тероризм і корупція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Головні ризики для інвесторів у Росії - тероризм і корупція

Казна та Політика
121
Головним внутрішнім ризиком для інвесторів у Росію є терористична кампанія проти країни.
Таку думку висловив на російсько-кітайському економічному форумі в Гонконгу минулого тижня головний стратег "Уралсиба" Кріс Шифер.
З цією думкою погодилися представники ряду китайських компаній, які зізналися, що теракти, які почастішали в Росії, змусили їх замислитися про доцільність подальших інвестицій у цю країну. Деякі інвестори вже прийняли рішення не на користь Росії.
Але заступник директора Центру розвитку ГУ-ВШЕ Валерій Миронов вважає, що тероризм не повинен бути присутнім у списку інвестиційних ризиків на першому місці. "Куди істотніше для інвесторів - корупція і висока інфляція. До того ж треба подивитися, наскільки високий у нас рівень тероризму в порівнянні з іншими країнами. Ймовірно, в тій самій Індії цей показник буде набагато вищий", - зазначив Миронов.
Його підтримав керівник Агентства політичних і економічних досліджень Дмитро Орлов. "Тероризм, як би це цинічно не звучало, б'є по пересічних громадянах, інтереси бізнесу ніяк не зачіпаючи. Непропорційно більше інвесторів відлякують стан російської судової системи, особливості взаємин бізнесу і влади, незахищеність капіталу", - підкреслив Орлов.
Втім, інвесторів також насторожує повільніше, ніж прогнозувалося раніше, зростання російських економічних показників, зростання інфляції, висока частка позикових коштів у російських компаніях і судові процеси у справі ЮКОСа, що продовжуються. Головним зовнішнім ризиком визнається падіння ціни на нафту нижче запланованих урядом 65 дол./бар.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас