Безробіття в єврозоні зросте до 17 млн. осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття в єврозоні зросте до 17 млн. осіб

Казна та Політика
346
Незважаючи на те, що деякі провідні країни Євросоюзу торік в числі перших почали виходити з кризи, короткострокові прогнози для ЄС поки не обнадіюють. Докризовий рівень ВВП і зайнятості населення в ЄС відновиться не раніше середини 2012 р.
Про це йдеться в економічному прогнозі "Ернст енд Янг" Eurozone Forecast (EEF), який має в своєму розпорядженні focus.ua.
Згідно з прогнозом, темпи зростання ВВП збільшаться лише на 1% в 2010 р. і на 1,6% в 2011 р. Темпи зростання ВВП залишаться низькими у всіх європейських країнах до 2012 року. Після того, як у деяких найбільших країнах в середині 2009 р. з'явилися перші ознаки економічного відновлення, в I кварталі 2010 р. розвиток європейської економіки знову сповільнився. На думку аналітиків, цього разу пробуксовка пов'язана зі згортанням програми утилізації автомобілів, а також з рекордно холодною погодою, яка на початку року зберігалася на всій території Європи.
Нещодавні події наочно показали, що країни зі слабкою фінансовою позицією (не лише Греція, але і Португалія, Іспанія, Ірландія і меншою мірою Італія) відсувають проблеми. У зв'язку з цим очікується, що Європа розділиться на північну і південну економічні зони, що характеризуються різними темпами зростання. На тлі упевненого зміцнення економік Німеччини, Франції і країн Бенілюксу економічне зростання у країнах Середземномор'я, що входять до єврозони, а також в Ірландії стримуватиметься заходами щодо скорочення бюджетного дефіциту і в середньому складе лише 0,6% в рік в період з 2010 по 2012 рік. У Німеччині, Франції і країнах Бенілюксу цей показник досягне 1,8%, стверджують аналітики.
За прогнозами "Ернст енд Янг", навіть економічно найстійкіші країни єврозони, такі як Франція і Німеччина, зіткнуться з подальшим зниженням рівня зайнятості населення. І хоча різкого збільшення безробіття не очікується, економіка повинна істотно зрости, перш ніж відновляться докризові обсяги виробництва і ситуація на ринку праці почне покращуватися.
Згідно з прогнозом EEF, рівень безробіття в цьому і наступному році продовжить підвищуватися, і якщо на даний момент в єврозоні близько 16 млн. безробітних, то в 2011 р. їх число досягне 17 млн. осіб. Незважаючи на те, що ВВП країн єврозони в 2009 р. скоротився на 4%, чисельність зайнятого населення там знизилася менш ніж на 2%. Державні заходи і трудове законодавство, що захищає інтереси працівників, допомогли зменшити негативні наслідки кризи для людей. Але для того, щоб європейські компанії змогли знов стати конкурентоспроможними, їм потрібно буде скоректувати кількість персоналу, вважають аналітики "Ернст енд Янг".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас