В Киргизії виділили мільйон доларів для потерпілих міліціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Киргизії виділили мільйон доларів для потерпілих міліціонерів

Казна та Політика
254
Тимчасовий уряд Киргизії виділив близько 45 мільйонів сомів (близько мільйона доларів) для виплати компенсацій міліціонерам, які постраждали під час безпорядків, а також сім'ям їхніх загиблих колег.
Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на тимчасового міністра внутрішніх справ республіки Болота Шерніязова. Всього, за його словами, в безпорядках постраждали 764 співробітники міліції, двоє міліціонерів загинули.
Антипрезидентські виступи, нагадаємо, почалися в Таласі на північному заході країни, там натовп захопив будівлю обласної адміністрації і будівлю обласного УВС. Потім хвилювання перекинулися на Бішкек, де бунтівники взяли штурмом будинок уряду. У числі співробітників МВС, які постраждали під час безпорядків, виявився і міністр внутрішніх справ Молдомуса Конгантієв, який був у будівлі таласького УВС в той час, коли її було захоплено. Глава МВС був жорстоко побитий, згодом його госпіталізували з тяжкими травмами.
Нова влада республіки відмовилися брати на себе відповідальність за загиблих і потерпілих. Тимчасовий глава МВС, як відзначає ІА "24.kg", заявив, що вважає потерпілих міліціонерів "жертвами поваленої влади".
Тим часом співробітники міліції 17 квітня провели мітинг в Джалалабаді (адміністративному центрі Джалалабадської області). Вони вимагали підвищення зарплати і поліпшення умов служби. Крім того, учасники мітингу виступили проти тимчасового глави МВС Болота Шерніязова. На їхню думку, саме за його вказівкою бунтівники били співробітників правоохоронних органів в Таласі. На Шерніязова, який спробував заспокоїти присутніх, напали деякі учасники акції, йому довелося спішно покинути захід.
19 квітня, як повідомляє АКИpress, міліціонери зібралися на мітинг в Оші (адміністративному центрі Ошської області). Вони також вимагають відставки Шерніязова.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас