"Ъ": Василь Горбаль міняє місто на область — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Василь Горбаль міняє місто на область

Казна та Політика
1164
Сьогодні у Львові президент Віктор Янукович представить нового голову обласної державної адміністрації. Ним стане народний депутат, глава київської міської організації Партії регіонів (ПР) Василь Горбаль. Його кандидатура не викликає різкого неприйняття у представників місцевої політичної еліти. Вони розраховують, що новий губернатор формуватиме свою команду виключно з жителів області.
Головною подією сьогоднішньої робочої поїздки президента Віктора Януковича до Львова стане представлення нового голови обласній державній адміністрації (ОДА). У адміністрації президента до останнього зберігали інтригу довкола цього питання. "Указ про призначення нового львівського губернатора буде підписаний 19 квітня. І, відповідно, лише президент точно знає, кого він призначить на цю посаду", - сказала журналістам в п'ятницю заступник глави адміністрації президента Ганна Герман.
Правда, того ж дня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що цей пост займе член парламентської фракції ПР, глава київської міської організації партії Василь Горбаль. Вчора він відмовився прокоментувати дану інформацію, але і не спростував її. "На сайті президента ще немає указу, тож підтверджувати чи спростовувати тут нічого. Давайте почекаємо до завтра", - заявив Горбаль.
В той же час призначення Василя Горбаля главою Львівської ОДА вчора підтвердив заступник голови ПР, народний депутат Володимир Рибак: "Він (Василь Горбаль) буде представлений завтра (19 квітня)". Депутат підкреслив, що вважає кандидатуру Горбаля найбільш відповідною: "Він там жив, його там знають".
Василь Горбаль народився 18 березня 1971 року у Львові. Здобув популярність як глава правління ВАТ АБ "Укргазбанк". З 2002 року - почесний президент банку. Народний депутат IV, V і VI скликань.
Кандидатура Василя Горбаля на посаду голови Львівської ОДА не викликала категоричного неприйняття в області. Екс-голова Львівської ОДА (2005-2008 років) Петро Олійник вважає, що це призначення "не викличе роздратування в місцевої еліти". "Він виходець із Львова і досить лояльний до інших політичних партій, - сказав Олійник.- В той же час він вірний Партії регіонів, і на нього можуть покластися в центрі". "Знаю, що Горбаль вчився і працював в нашому регіоні, проте потім він був відірваний від області, - відзначив у свою чергу народний депутат Степан Курпіль (БЮТ).- Більшістю він сприймається швидше як економіст, а не як політик".
Представники місцевих організацій політичних партій чекають від нового губернатора пропозицій про співпрацю.
"Однозначно, такі консультації (про співпрацю) проводитимуться зі всіма політичними силами, представленими в облраді, - повідомив глава львівської обласної організації партії 'Наша Україна', народний депутат Володимир Вязівський ('Наша Україн - Народна Самооборона').- Що запропонує новий глава області і як він діятиме - поглянемо. Пробним каменем для нього стане святкування 9 Травня у Львові". У свою чергу, львівські однопартійці Горбаля висловили надію, що новий губернатор формуватиме свою команду виключно з жителів області. "Не думаю, що для формування команди Горбаль привезе з собою людей з Києва", - заявив глава обласної організації ПР Петро Писарчук.
Про те, хто очолить київську організацію ПР, в партії поки не говорять. "Ми визначатимемося після з'їзду (відбудеться 24 квітня)",- відзначив Володимир Рибак. Він спростував інформацію про можливе призначення на вакантну посаду сина секретаря Ради національної безпеки і оборони Раїси Богатирьової Олександра. "Ніколи і ніким це не обговорювалося", - підкреслив Рибак.
Варто зазначити, що зі всіх губернаторів, призначених попереднім президентом Віктором Ющенком, поки зберігає повноваження лише один - голова Чернігівської ОДА Володимир Хоменко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас