Toyota заплатить штраф у розмірі 16,4 млн дол. через несправність в автомобілях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota заплатить штраф у розмірі 16,4 млн дол. через несправність в автомобілях

Казна та Політика
287
Toyota погодилася виплатити штраф у розмірі 16,4 млн дол. за несвоєчасне інформування влади про неполадки в вироблених компанією автомобілях. Таку інформацію розповсюдило агентство Associated Press з посиланням на джерело в Міністерстві транспорту США, передає РБК.
За словами джерела, Toyota виплатить штраф у повному обсязі і не буде оскаржувати його в суді.
У березні ц.р. Мінтранс США зажадав від керівництва Toyota передати на перевірку всі документи, що стосуються масового відкликання автомобілів у Сполучених Штатах з метою з'ясувати, наскільки оперативно компанія відреагувала на виявлені дефекти в своїх автомобілях.
У міністерстві вважають, що компанія знала про проблеми з автомобілями вже у вересні ц.р., проте затягувала з наданням цієї інформації владі більше 4 місяців.
Нагадаємо, загальна кількість автомобілів, відкликаних Toyota Motor з американського і європейського ринків через дефектів педалі газу, склало близько 8,5 млн машин. Декількома днями раніше Toyota оголосила про відкликання в США 600 тис. проданих автомобілів серії Sienna, вироблених з 1998 по 2010 рр. Причиною відкликання стали проблеми з кріпленням запасних коліс.
Корпорація також призупинила продажу позашляховиків Lexus GX 460 по всьому світу, з метою проведення випробувань всіх джипів на предмет контролю за стійкістю при поворотах під час їзди.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас