Гайтнер: Економіка США випередила очікування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гайтнер: Економіка США випередила очікування

Казна та Політика
595
Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер заявив в інтерв'ю телеканалу NBC, що економіка США зростає швидше, ніж очікувала адміністрація президента США Барака Обами, передає РБК.
За словами міністра, приватний сектор економіки демонструє стабільне зростання. Крім того, американці останнім часом стали більше витрачати. Як зазначив Гайтнер, все це говорить про швидкий вихід Штатів з кризи.
У той же час міністр фінансів відзначив, що, незважаючи на всі зусилля держави, рівень безробіття може залишатися високим - близьким до позначки в 10%.
Гайтнер сказав, що влада стурбована рівнем безробіття: в період рецесії було скорочено понад 8 млн робочих місць. Глава Мінфіну вважає, що бізнес-сектор зростає і економіка "буде знову створювати робочі місця".
Нагадаємо, офіційний рівень безробіття в США в даний час складає 9,7% від працездатного населення. Проте безробіття в широкому розумінні (наприклад, з урахуванням тих людей, які взагалі перестали шукати роботу, і тих, хто бажання працюють неповний робочий день) в США набагато вище і, за даними ряду економістів, перевищує 20%.
У той же час, 14 квітня глава Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке закликав конгрес США й адміністрацію президента Барака Обами як можна швидше виробити переконливий і детальний план скорочення рекордних бюджетних дефіцитів країни.
На виступі перед спільним економічним комітетом конгресу США Бернанке заявив, що сьогоднішній розрив між витратами і доходами держави був "невідворотний", враховуючи глибину рецесії в економіці, однак збереження таких значних бюджетних дефіцитів у майбутньому поставить під загрозу довгострокову економічну стійкість США.
12 квітня ц.р. Міністерство фінансів країни повідомило, що дефіцит федерального бюджету США в березні 2010 р. склав 65,39 млрд дол., а брак коштів в американському бюджеті за підсумками першого півріччя 2009-2010 фінроку, що завершився 31 березня складе майже 720 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас