Євросоюз створює фонд порятунку країн-банкротів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз створює фонд порятунку країн-банкротів

Казна та Політика
133
Для запобігання кризам, подібних до тієї, що виникла в Греції, в ЄС буде створений ''фонд порятунку''. Домовленість про це досягнута на неформальній зустрічі міністрів фінансів у Мадриді.
Європейський Союз наблизився до прийняття рішення про створення фонду допомоги державам, що виявилися в складній фінансовій ситуації. Як повідомляє агентство dpa, домовленість про вжиття конкретних заходів досягнута на неформальній зустрічі міністрів фінансів зони євро, що відбулася в Мадриді. "Ми дійшли до єдиної думки про необхідність створення постійно діючих антикризових механізмів", - заявив, підбиваючи підсумки дискусії, голова Єврогрупи, прем'єр-міністр Люксембурга Жан-Клод Юнкер.
Агентство Reuters нагадує, що з ідеєю створення "фонду порятунку" раніше виступив комісар ЄС з економіки і монетарної політики Оллі Рен. Він не уточнив, як працюватиме фонд, з яких коштів буде формуватися і скільки грошей для нього знадобиться.
Кажучи про процес створення нового фінансового інституту, Юнкер відзначив, що учасники зустрічі в Мадриді виявили низку слабких місць в механізмах контролю за держбюджетами. Сторони погодили методи усунення подібних недоліків, підкреслив глава уряду Люксембурга.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас