Російські багатії стали удвічі багатшими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські багатії стали удвічі багатшими

Казна та Політика
167
Найбагатші бізнесмени Росії за рік стали удвічі багатшими. Про це повідомляє в п'ятницю, 16 квітня, інтернет-сайт Forbes Russia. За рік, що минув з моменту публікації попереднього списку найбагатших підприємців Росії, головні показники "Золотої сотні" подвоїлися. Мільярдерів стало 62, тоді як в 2009 році їх було 32, а сукупний стан членів списку журналу Forbes склав 297 мільярдів доларів проти 142 мільярдів доларів роком раніше, стверджує видання.
Якщо в торішньому рейтингу нікому з бізнесменів не вдалося здолати планку в 10 мільярдів, то в нинішньому році у лідера "сотні", основного акціонера Новолипецького металургійного комбінату Володимира Лісіна, один лише приріст капіталу перевищив суму 10 мільярдів доларів, відзначає інформаційне агентство ІТАР-ТАРС. Ще десять підприємців збільшили свої статку не менше ніж на 5 мільярдів доларів.
В процентному відношенні успішніше від інших завершив рік основний акціонер "Мечелу" Ігор Зюзін. Його капітал зріс в 5,4 разу - до 6,4 мільярдів доларів. У 2009 році, окрім Лісіна і Зюзіна, свої справи значно поправили Володимир Потанін, Віктор Рашніков, Олег Дерипаска, Михайло Фрідман, Володимир Євтушенков, Олексій Мордашов, Алішер Усманов та інші.
В торішньому рейтингу російського видання журналу Forbes спостерігалася протилежна ситуація - статки найбагатших людей Росії скоротилися у декілька разів під впливом кризи.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас