Симоненко різко розкритикував Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Симоненко різко розкритикував Януковича

Енергетика
2580
Лідер Компартії України Петро Симоненко вважає передчасним рішення віддати запаси високозбагаченого урану. Про це Симоненко сказав сьогодні журналістам.
"Я думаю, що це було зроблено передчасно, ми повинні залишати аргументи, за допомогою яких ми ведемо розмову з іншими країнами", - сказав Симоненко. За його словами, при прийнятті таких рішень необхідно враховувати весь комплекс проблем, що виникають, і обов'язково погоджувати це з країнами-сусідами.
При цьому лідер КПУ нагадав, що свого часу Україна відмовилася від ядерної зброї. "Знищили ядерну зброю, знищили носії цієї ядерної зброї. Сьогодні Україна практично не має ракетного комплексу, а тепер знищуємо запаси (високозбагаченого урану), які ми мали", - сказав Симоненко.
Нагадаємо, 13 квітня президент Віктор Янукович під час саміту з питань ядерної безпеки в США заявив, що Україна повністю знищить всі свої запаси високозбагаченого урану, придатного для виготовлення зброї.
Україна, заявив Янукович, має намір позбавитися від високозбагаченого урану при технічній і фінансовій допомозі США.
Україна має намір утилізувати свій високозбагачений уран в Росії і розраховує на надання нею з боку США низькозбагаченого урану для продовження наукових досліджень.
Опозиція піддала критиці таке рішення Януковича. "Це позбавляє Україну важливого напряму розвитку науки і сучасних технологій", - зокрема заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас