Кабмін ініціює направлення в 2010 20 млрд. гривень на рекапіталізацію банків і 20 млрд. гривень на відшкодування ПДВ експортерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ініціює направлення в 2010 20 млрд. гривень на рекапіталізацію банків і 20 млрд. гривень на відшкодування ПДВ експортерам

Казна та Політика
344
Кабінет Міністрів ініціює направлення в 2010 році 20 млрд. гривень на рекапіталізацію банків, а також ще 20 млрд. гривень на відшкодування експортерам податку на додану вартість.
Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з економіки Сергій Тігіпко, виступаючи в ході зустрічі, організованої Європейською бізнес-асоціацією.
"У бюджеті передбачається капіталізація банків на 20 мільярдів і повернення ПДВ 20 мільярдів гривень", - сказав він.
У межах реструктуризації заборгованості держави з відшкодування ПДВ уряд планує випуск цінних паперів.
Зі слів Тігіпка, на першому етапі НДС-облігації можуть бути випущені на 2-3 млрд. гривень.
"Рішення про це вже готове, іде пошук варіантів, як його провести без бюджету на 2010 рік. Якщо це не вдасться - зробимо це після прийняття бюджету", - сказав він.
Тігіпко додав, що суми, що заявляються платниками ПДВ до відшкодування, найчастіше необґрунтовано великі й вимагають додаткових перевірок.
"У сфері ПДВ є погане адміністрування й корупція", - сказав віце-прем'єр.
Щодо капіталізації банків Тігіпко зазначив, що зараз проводиться чергова діагностика фінустанов, що повинна виявити потреби в капіталі.
Серед великих фінустанов, за даними віце-прем'єра, додаткової капіталізації вимагають три банки.
Подальша доля банку "Надра", зі слів Тігіпка, буде залежати від рішень Національного банку.
Як повідомляло агентство, Кабінет Міністрів має намір до липня випустити НДС-облігації для вирішення проблеми відшкодування державою податку на додану вартість.
Державна податкова адміністрація заявляє, що обсяг заявленого станом на 12 квітня до відшкодування податку на додану вартість становить 31 млрд. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас