Тігіпко: Уряд хоче підвищити акцизи і ввести податок на розкіш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Уряд хоче підвищити акцизи і ввести податок на розкіш

Казна та Політика
918
Уряд хоче підвищити акцизи і ввести податок на розкіш. Про це повідомив журналістам віце-премьєр-міністр України з питань економіки Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Якщо ми занадто завищимо акцизи і вони перевищать той рівень, який є у сусідів, то ми збільшимо контрабанду і створимо дуже важкі умови для своїх виробників. Тому нам потрібно підвищувати акцизи, враховуючи те податкове навантаження в сусідніх країнах", - зазначив Тігіпко.
Він зазначив, що 16 квітня має намір провести консультації з представниками бізнесу і дізнатися про їх бачення можливості підвищення акцизів.
Уряд також розглядає питання введення податку на зайву нерухомість. "Йдеться про податок на квартири і дома, де на душу проживаючого великі надлишки житлової площі. Ми говорили про податок на дорогі машини, про золото, на товари, які не є товарами першої необхідності і без яких можна обійтися в кризу", - зазначив Тігіпко.
Він зазначив, що уряд не розглядає питання введення податку на пенсії і зниження пенсій для працюючих пенсіонерів, як це рекомендує МВФ.
"У бюджеті закладено більше 20 млрд грн на дотації Пенсійному фонду - це недолік бюджету, але поки що жорстких обмежень щодо пенсійного законодавства бюджет не передбачає", - зазначив Тігіпко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас