НБУ: Бізнес в Україні знизив девальваційні очікування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Бізнес в Україні знизив девальваційні очікування

Валюта
739
Девальваційні очікування українських бізнес-кіл у першому кварталі 2010 року знизилися, повідомляється на веб-сайті Національного банку України (НБУ) з посиланням на проведений у лютому опитування керівників підприємств.
"Значно підсилилися очікування відносно курсовій стабільності: доля респондентів, які очікують збереження курсу гривні до долара США без змін, збільшилася до 40,9% проти 33,3% в ІV кварталі 2009 року. Зменшалася доля респондентів, які прогнозують здешевлення гривні як щодо долара США (47,3% проти 58,6% відповідей), так і відносно євро (46,9% проти 64,2%)", - вказується в повідомленні.
За оцінками НБУ, істотному зменшенню девальваційних очікувань сприяло закінчення політичної невизначеності в суспільстві після президентських виборів і очікування чіткої економічної політики новообраної влади.
Крім того, згідно з дослідженням Нацбанку, інфляційні очікування бізнесу зменшуються другий квартал поспіль. У найближчі 12 місяців керівники підприємств очікують зростання цін на 14,6% проти 15,1% у попередньому кварталі.
Згідно з повідомленням, зростання цін буде стримувати недостатній попит і висока конкуренція.
У черговому опитуванні НБУ взяли участь 1243 підприємства у всіх регіонах країни, які представляють економіку за основними видами діяльності, формами власності і розмірам за кількістю працівників.
Як повідомлялося, курс гривні на міжбанківському валютному ринку з початку року зміцнився на 0,7%, до 7,9220 грн/$1. Однак віце-прем'єр Сергій Тігіпко в березні повідомив, що уряд очікує збереження в 2010 році курсу на рівні 8,0 грн/$1.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас