Тігіпко допускає збалансування бюджету "Нафтогазу" в 2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко допускає збалансування бюджету "Нафтогазу" в 2010

Енергетика
235
Віце-прем'єр з економіки Сергій Тігіпко допускає збалансування бюджету "Нафтогазу України" в 2010 році за умови успішного завершення переговорів із Росією за ціною на імпортований газ.
Про це він повідомив, виступаючи в ході зустрічі, організованої Європейською бізнес-асоціацією.
"Якщо ми знайдемо взаєморозуміння з росіянами (за цінами на газ), то вже цього року можна повністю збалансувати бюджет "Нафтогазу", - сказав він.
Тігіпко підкреслив, що зараз у проекті держбюджету-2010, що готується закладена ціна на газ на рівні 334 долара за 1 тис. кубометрів.
"Ми маємо ціни на газ найвищі в регіоні", - сказав віце-прем'єр.
Він висловив сподівання, що вже найближчим часом у ході переговорів з російською стороною буде досягнута домовленість про більш прийнятні для України ціни на газ.
Зараз, зі слів Тігіпка, уряд оцінює дисбаланс бюджету "Нафтогазу" в 7,5 млрд. гривень, а Міжнародний валютний фонд - у 10 млрд. гривень.
Як повідомляло агентство, у листопаді 2009 "Нафтогаз" подав у Кабінет Міністрів проект фінансового плану на 2010 рік, у якому передбачений дефіцит коштів розміром близько 21 млрд. гривень.
2009 рік "Нафтогаз" закінчив із чистим прибутком 2,3 млрд. гривень (за українськими стандартами бухгалтерської звітності).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас